Supply Chain

Hieronder vindt u 4 blogs met het topic Supply Chain.

Krijg in 4 stappen grip op je reverse logistics

Een organisatie die zijn retouren proces niet goed op orde heeft, voelt dat in verschillende lagen van zijn organisatie. Onder andere de warehousemanager, operationsmanager, salesmanager en de CFO worstelen dan met hun werkzaamheden. In dit blog leg ik uit waar de pijn precies zit en hoe je dit met een holistische aanpak kunt oplossen. 

Lees meer

Topics: Supply Chain

Transport: van ondergeschoven kindje naar volwassen kerel

Als we kijken naar de supply chain familie dan is transport als laatste schakel toch wel de benjamin. Moet er worden nagedacht over strategie of innovatie? Dan zijn het vaak de broers en zussen die eerder in lijn komen die het oppakken. Maar nu een snelle en flexibele levering essentieel is voor de servicebeleving, is het hoog tijd om transport naar voren te schuiven. In dit blog vertel ik hoe dat er in een ideale situatie uit zou zien.

Lees meer

Topics: Supply Chain

De glansrol van transport in de demand-driven value chain

Levering is tegenwoordig een big deal. En dat maakt transport een spil in de strijd om de klant. Hoe bieden organisaties precies de leveringscondities die klanten tegenwoordig verwachten, zodat ze maximale waarde halen uit hun transport en voorraadniveaus omlaag kunnen? Hoe zetten ze de klant écht centraal in de gehele logistieke keten? In dit blog deel ik vier tips.

Lees meer

Topics: Supply Chain

Wholesale in de keten: drie verbetermogelijkheden

De tijd van de groothandel als magazijn van retailers in een puur B2B-scenario is voorbij. Vergelijk het met de filmwereld. Daar heeft de distributeur het complete speelveld zien veranderen. Van alleen kopieën op spoel leveren aan bioscopen zijn er nu dvd’s en Netflix bijgekomen als distributiekanalen.

Eenzelfde toename in variatie zien we bij groothandels. De wholesale-sector levert direct aan consumenten, ze leveren apart verpakte producten aan webwinkels en er zijn zelfs groothandels die nu zelf produceren. De vraag is: is de logistiek van groothandels berekend op deze transformatie? Een blog van Arjan Bergman.

Lees meer

Topics: Supply Chain