Manufacturing

Hieronder vindt u 13 blogs met het topic Manufacturing.

Personaliseren begint met standaardiseren

Gepersonaliseerde producten en diensten zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Bedrijven en consumenten verwachten persoonlijke service en voldoende keuzemogelijkheden. Waar een bedrijf als Adidas vroeger tien soorten sneakers op de markt bracht, kan de klant nu zijn eigen schoenen customizen. Dat zorgt voor nieuwe uitdagingen in de maakindustrie. Want hoe ga je als productiebedrijf voldoen aan al die individuele eisen, zonder tijd en geld te verliezen? Ik geef in dit blog 5 tips om het personaliseren van producten in goede banen te leiden.

Lees meer

Topics: Manufacturing

Je business op een bierviltje

Een bierviltje is bedoeld om te voorkomen dat een tafel of bar nat wordt van condens, schuim of ander vocht dat aan een glas hangt. Daarnaast heeft het echter ook veel andere functies gekregen. Met name in de rol van altijd aanwezig notitieblokje heeft het bierviltje bekendheid gekregen.

Lees meer

Topics: Manufacturing

Wat nou SMART industry?

Te weinig bedrijven in de industrie hebben real-time inzicht. Maakt dit deze bedrijven dan helemaal stuurloos? Nee, natuurlijk niet. Er wordt op heel veel plekken informatie verzameld en vertaald naar stuurinformatie. Zo blijkt uit ons onderzoek naar de digitale transformatie dat 14% wel real-time inzicht heeft. Maar of we al kunnen spreken van Smart Industry bij de meerderheid van de bedrijven? Nee, zover is het nog niet. Kortom, er is werk aan de winkel!

Lees meer

Topics: Manufacturing

3D-printen: De magie van Industry 4.0 in de praktijk?

Een tijdje geleden viel mijn oog op dit nieuwsbericht: De marktplaats voor 3D-printen, 3D Hubs, haalt 7 miljoen op. De investering zal gebruikt worden om de dienst meer geschikt te maken voor professionele gebruikers. De werking van 3D hubs is helder: Je upload het 3D-ontwerp, kiest het materiaal en selecteert de aanbieder die de print kan gaan maken. Een site die al meer op die professionele gebruikers gericht is is MFG. Hier wordt echter de offerte als basis gebruikt: Een leverancier kan op basis van een behoefte een offerte uitbrengen.

Lees meer

Topics: Manufacturing

B2B-producenten: Tijd voor de sprong naar e-commerce

Dat retailers e-commerce hebben omarmd, is wel duidelijk. Maar voor de producenten van bijvoorbeeld onderdelen van kippenslachtmachines of afvulsystemen voor frisdrank lag het tot voor kort minder voor de hand om een webshop te starten. Inmiddels zie je dat steeds meer industriële B2B-leveranciers bezig zijn met een inhaalslag en het online (na)bestellen van hun producten mogelijk maken.

Lees meer

Topics: Commerce, Manufacturing

Wat kan Internet of Things doen voor uw businessmodel?

Mens en machine zijn steeds meer verbonden. Internet of Things (IoT) is niet langer een buzzword, maar is concreet geworden in ons dagelijkse leven. Neem de slimme tandenborstel die je poetsgedrag analyseert of de thermostaat die leert, rapporteert en zich aanpast. Weet u al hoe u beacons, RFID-chips en sensoren slim inzet voor het optimaliseren van uw businessmodel? In dit blog bespreek ik hoe bedrijven in Manufacturing, Retail en de Real Estate branche kunnen profiteren van IoT.

Lees meer

Topics: Commerce, Retail, Manufacturing

Van dagdroom naar resultaat in drie stappen

Vanuit onze gesprekken met de industrie in Nederland, valt ons op dat ruim 70% van de bedrijven niet in staat is om gebruik te maken van de reeds beschikbare data. Terwijl de ontwikkelingen rondom Industry 4.0, of Smart Industry, juist draaien om horizontale en verticale integratie. Een gemiste kans als je het ons vraagt, zeker als je bedenkt dat in onze ogen real-time inzicht de belangrijkste pilaar van de Ideale Fabriek is!

Lees meer

Topics: Manufacturing, Data & Analytics

Een wendbaar applicatielandschap met Pace Layered Architecture én 5S

Veel organisaties die ik spreek werken al jaren met hun ERP-systeem en gebruiken hier omheen allerlei andere systemen voor specifieke doeleinden. Wat mij elke keer weer opvalt is dat de organisaties veelal een enorm applicatielandschap hebben en een sterke behoefte hebben aan vereenvoudiging van dit landschap. Immers, de kosten om een dergelijke landschap te onderhouden zijn hoog. Een zin die ik bijna elke keer hoor is: “…en we willen absoluut geen maatwerk meer”. Begrijpelijk. En het zet me aan het denken. Want hoe bepaal je nu welke applicaties je nodig hebt en of je maatwerk toestaat?

Lees meer

Topics: Manufacturing

Automatisering in manufacturing: waarom moeilijk doen…?

De manufacturingsector denkt te moeilijk over automatiseren, vindt Jan Bakker. Hij leerde ooit simpel denken van een heftruckchauffeur in de vleeswarenfabriek. Organiseren vóór automatiseren is het credo.

We schrijven de jaren negentig. Een productiefaciliteit die zich bezighoudt met slavinken, hamlappen en andere voorverpakte vleeswaren. Het doel: inpakken, verzamelen in fusten en op pallets vervoeren naar de distributiecentra van de grote Nederlandse supermarkten. Alles om de meest verse producten in de schappen te hebben liggen op de momenten dat de klant daarom vraagt. De grootste uitdaging zit hem in het voorspellen van de afzet. En dan vooral hoe daarop in te spelen. Supermarkten laten namelijk pas laat weten welke vleeswaren in de aanbieding zijn, waardoor de vraag plotseling zo sterk kan toenemen dat er niet genoeg gevulde fusten in de fabriek zijn. En dan heb je een probleem. De oplossing? Die bleek veel eenvoudiger dan verwacht.

Lees meer

Topics: Manufacturing

De Industriële Revolutie(s)

De afgelopen dagen heb ik de biografie gelezen van Isambard Kingdom Brunel. Een Britse ingenieur uit de 19e eeuw. Hij speelde een belangrijke rol in de industriële revolutie. Dat deed hij door technieken te combineren en zo nieuwe of betere toepassingen te bedenken. Hij ontwierp de grootste schepen uit die tijd door gebruik te maken van technieken die hij kende van het ontwerpen van bruggen (ijzeren driehoek constructies). Daarbij deinsde hij ook niet terug om revolutionaire vernieuwingen toe te passen, zoals het gebruik van een schroef voor de voortstuwing van het schip op een nog ongekende schaal.

Lees meer

Topics: Manufacturing