Data Analytics

Hieronder vindt u 17 blogs met het topic Data Analytics.

Aan de slag met IoT? Versterk eerst je Master Data Management!

Internet of Things (IoT) gaat onze businessmodellen, productiviteit en zelfs onze manier van leven veranderen. Niet voor niets krijgt dit spannende onderwerp veel aandacht. Inmiddels zijn producten als SAP Leonardo en Microsoft Azure IoT Suite volwassen oplossingen voor bedrijven die met IoT aan de slag willen. Maar ben je klaar om optimaal te profiteren van IoT? Veel bedrijven willen investeren in een solide IoT-infrastructuur, maar vergeten hun Master Data Management (MDM). Om van een IoT-platform een succes te maken is MDM namelijk van essentieel belang. Ik leg je uit waarom.

Lees meer

Topics: Data & Analytics

5 tips voor een succesvolle BI implementatie

Veranderingen binnen een organisatie verlopen zelden vlekkeloos. Weerstand, scepsis, onzekerheid, angst en zelfs pure woede: ik heb het allemaal van dichtbij gezien. En zeker bij Business Intelligence (BI-)implementaties. Maar als je als organisatie wilt profiteren van data – en dat wil vrijwel iedere organisatie – dan zal je invulling moeten geven aan je Business Intelligence strategie. En dus moeten willen veranderen, want die verandering komt met een BI-implementatie vanzelf. In dit blog deel ik vijf tips voor een succesvolle BI-implementatie. Doe er je voordeel mee en trap niet onnodig in valkuilen!

Lees meer

Topics: Data & Analytics

Robotisering: bedreiging of kans?

Robotisering en automatisering spelen een steeds grotere rol in ons leven en de maatschappij. Mijn oudste zoon heeft onlangs gelukkig gekozen voor een school die veel aandacht heeft voor IT-onderwijs. Ik denk dat hij daarmee zo goed mogelijk is voorbereid op de arbeidsmarkt van de toekomst, waarin robotisering een prominente plek inneemt. Maar hoe zit het met huidige generatie? Hoe gaan we nu en straks om met de banen die mogelijk door robotisering verdwijnen? 

Lees meer

Topics: Innovatie, Data & Analytics

Big data hoeft niet zo "big" te zijn

Elke retailer wil meer inzicht in de doelgroep om relevante gepersonaliseerde content te kunnen bieden en zelf het klantgedrag te beïnvloeden. Het buzzword om dit te bereiken: big data. Maar hoe kun je die gegevens omzetten in business value?

Lees meer

Topics: Commerce, Retail, Data & Analytics

Wordt 2017 het jaar van Business Intelligence voor iedereen?

Business Intelligence heeft bij veel bedrijven topprioriteit. Begrijpelijk, want inzicht krijgen in klantbehoeften, prestaties en toekomstscenario’s is belangrijk. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven zich daarom gericht op de technologische kant van BI. Op de servers, het opslaan en ophalen van data, tools om te rapporteren. Nu is het tijd om BI naar het volgende level te tillen en het niet alleen inzetbaar te maken voor analisten en IT-professionals, maar ook voor eindgebruikers. Hoe pakt je dat aan?

Lees meer

Topics: Data & Analytics

Data-DNA: beheer het goud van het digitale tijdperk

Dagelijks stromen er grote hoeveelheden data door je organisatie. Data waar je business op draait, die inzicht geeft en zorgt dat je klanten optimaal bedient. Daarom wordt data het goud van het digitale tijdperk genoemd. Dit ‘goud’ moet correct en betrouwbaar zijn om te dienen als bruikbare grondstof. In dit blog laat ik je daarom zien hoe je met data-DNA beschikt over de tools om te excelleren in de digitale ‘gouden eeuw’.

Lees meer

Topics: Data & Analytics

Big Data: Het is niet allemaal goud dat blinkt!


Dat de hoeveelheid data heel snel groeit is geen nieuws meer. En dat deze groei niet alleen de hoeveelheid betreft, maar ook de diversiteit is ook bekend. (Big) Data wordt door velen gezien als het nieuwe goud. Maar betekent dit dat door de voortdurende groei van data, de berg goud alsmaar groter wordt? 

Lees meer

Topics: Data & Analytics

Op reis met datamanagement? Neemt u de trein, de bus of allebei?

U zult het vast wel eens mee hebben gemaakt. De keuze om met het openbaar vervoer (OV) op reis te gaan. Via het internet voert u uw locatie en uw eindbestemming in om zo de reis en de reistijd te berekenen. U weet ook dat de reis in veel gevallen een combinatie zal zijn van trein, bus en eventueel een ander middel zoals tram of metro. Nederland kent een fijnmazig netwerk van openbaar vervoer waar gebruik van gemaakt kan worden en ondanks dat er veel geklaagd wordt over het openbaar vervoer en de vertragingen, mogen we trots zijn op de bereikbaarheid van vele plaatsen in het land.

Lees meer

Topics: Data & Analytics

Van dagdroom naar resultaat in drie stappen

Vanuit onze gesprekken met de industrie in Nederland, valt ons op dat ruim 70% van de bedrijven niet in staat is om gebruik te maken van de reeds beschikbare data. Terwijl de ontwikkelingen rondom Industry 4.0, of Smart Industry, juist draaien om horizontale en verticale integratie. Een gemiste kans als je het ons vraagt, zeker als je bedenkt dat in onze ogen real-time inzicht de belangrijkste pilaar van de Ideale Fabriek is!

Lees meer

Topics: Manufacturing, Data & Analytics

Het einde van de KPI

Heeft u toevallig ook recent het filmpje op YouTube gezien uit 1995 waarin Maurice de Hond wordt geïnterviewd door Sonja Barend? Toch even kijken als u het heeft gemist.

Spotify, HelloFresh, Skype en al die andere diensten en producten waren destijds nog ver weg. Het gebruik van e-mail was zeer innovatief. En nu, ruim 20 jaar later, zijn verrassend veel van die voorspellingen uit dat interview omgezet in een werkend business model! De wereld van nu lijkt al lang niet meer op die van 1995 en de ontwikkelingen gaan inmiddels verder … in een veel sneller tempo.

Lees meer

Topics: Data & Analytics