Cloud

Hieronder vindt u 11 blogs met het topic Cloud.

4 argumenten om een integration Platform-as-a-Service te overwegen

Succesvolle organisaties slagen er continu in hun processen aan te sluiten op de veranderende wereld. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Want het vraagt van organisaties dat zij hun applicatielandschap supersnel kunnen aanpassen op procesveranderingen, zonder dat de kwaliteit en continuïteit daaronder lijdt. Kortom, een wendbaar, modulair, stabiel én geïntegreerd applicatielandschap is de basis voor groei. Maar hoe kom je tot zo’n landschap als het aantal cloud-applicaties alleen maar toeneemt?

Lees meer

Topics: Cloud

De haute cuisine van best-of-breed: het recept voor cloud-succes

Tegenwoordig zijn er voor alle deelprocessen in een organisatie specialistische oplossingen beschikbaar die enorm goed zijn in wat ze doen. Organisaties maken daar maar wat graag gebruik van. Logisch, maar het zet IT wel voor een uitdaging. Hoe zorg je voor verbinding in een complexe en hybride omgeving over meerdere clouds? Hoe bewaak je de veiligheid? Hierbij de vijf ingrediënten voor succes.

Lees meer

Topics: Cloud

Zit een generatiekloof de Digital Transformation in de weg?

De ‘connected world’ vormt ons dagelijks leven. Zowel privé als zakelijk ervaren we de toenemende interconnectiviteit van social media, devices, gebruiksartikelen en informatie. Dit vraagt om aanpassingen in de manier waarop ermee om gegaan wordt. Wat ik me afvraag: beschikt de huidige middel- en seniormanagementlaag over het adoptievermogen om alle ontwikkelingen te zien, te beoordelen en te vertalen naar zijn of haar specifieke situatie?

Ik zie in mijn dagelijks contact met klanten dat veel managers zowel aan de business- als de ICT kant worstelen met de vraag: Welke route moet ik volgen om mijn organisatie optimaal te laten profiteren van de toenemende digitalisering? Hoe vertaal ik veranderend consumentengedrag, veranderende bedrijfsstrategieën en technische ontwikkelingen naar tastbaar inzicht dat mijn club helpt onze doelen te bereiken? Om dit laatste te bepalen zijn eerst heldere bedrijfsdoelen en –strategieën nodig. Management Executive heeft een handige checklist opgesteld om deze helder te krijgen.

Lees meer

Topics: Innovatie, Cloud

Een verantwoorde enkele reis naar de cloud

Ziet u de cloud als oplosser van uw ICT-problemen? U bent niet de enige. Enthousiaste verhalen over flexibel en goedkoper werken via de cloud hebben al menig manager doen zwichten voor de overstap. Bijna de helft van de managers (40 procent) heeft al ervaring met de cloud, zo blijkt uit het Nationaal Cloud-onderzoek dat Prodigma dit jaar hield onder ruim tweehonderd managers. Maar diezelfde 40 procent geeft ook toe niet precies te weten wat de cloudmogelijkheden en -verschillen zijn, waardoor de beste keuzes voor een reis naar de cloud vaak niet gemaakt worden. Dus loop niet op de zaken vooruit en bedenk eerst goed waarom en waarmee u naar de cloud wilt. Want een ondoordachte reis naar de cloud kan extra kosten, systeemfouten en haperende communicatie tussen datastromen met zich meebrengen. Een routekaart voor een enkeltje cloud voorkomt verdwalen.

Lees meer

Topics: Cloud

Samenwerking tussen business en IT: elk bedrijf is een IT-bedrijf!

Bent u zich als bedrijf bewust van het belang van IT bij het ondersteunen van de dagelijkse werkzaamheden binnen uw organisatie? Gefeliciteerd! Bedrijven die zich realiseren dat IT en business onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, realiseren over het algemeen meer zakelijke waarde, zoals een hoge klanttevredenheid, goede naamsbekendheid of een directe kostenverlaging. Bent u zich nog niet voldoende bewust van het belang van IT? Dan is er werk aan de winkel!

Lees meer

Topics: Cloud

​Succesvol overstappen naar de cloud in vijf stappen

Hoewel de meeste grotere ondernemingen de voordelen van de cloud inzien, lijken mkb’ers nog een beetje huiverig voor de overstap naar de digitale wolk. Terwijl cloud ook voor hen grote voordelen te bieden heeft op het gebied van wendbaarheid, functionaliteit en productiviteit.

Lees meer

Topics: Cloud

Knippen levert plakproblemen op

Hoeveel verkaveling kun je als uitbesteder nog aan? Wat ooit ‘a million dollar plan’ leek, is uitgegroeid tot een stroperig ecosysteem: multivendor outsourcing.
Elke verandering moet met veertien man overlegd worden en wanneer het fout gaat, begint het zwartepietenspel. Welkom in de wereld van doorgeschoten verkavelen.

Lees meer

Topics: Cloud

Sneller en wendbaarder met bipolaire IT

Hoe slaag je er als organisatie in sneller en wendbaarder te worden? Al bijna twee jaar pleiten de analisten van Gartner voor ‘bimodal IT’. Daarmee kan je een eind maken aan de moeizame relatie tussen ‘doing IT right’ en ‘doing IT fast’. Het eerste is gericht op stabiele, betrouwbare en veilige it, het tweede is gericht op snelle ontwikkeling en vernieuwing, zodat je kunt bijblijven, vernieuwen en innoveren.

Lees meer

Topics: Cloud

Legacy is gewoon té goedkoop

Waarom lukt het maar niet om de overvolle rommelzolder aan verouderde businessapplicaties op te ruimen? De wereldwijde IT debt is in vijf jaar tijd verdubbeld en is volgens Gartner opgelopen tot zo'n 1.000 miljard euro. Het lijkt wel alsof CIO’s er maar geen grip op krijgen.

Lees meer

Topics: Cloud

IT-sprookje: rode tuinkabouters bestaan niet

Steeds vaker zie ik dat klanten geen rode kabouter in dienst hebben. Het uitbreken van de crisis maakte dat veel bedrijven zo veel mogelijk processen overhevelden naar de cloud. Doel: kosten reduceren. Nu we allemaal opkrabbelen uit het financiële dal, komt er weer groei in de business.

Lees meer

Topics: Cloud